VI. Országos Szőlész - Borász Konferencia

Menü megjelenítése

VI. OSzBK program

Utolsó frissítés: 2024 november 29.

A konferencián bemutatott poszterek összefoglalói

2024. november 14.

MATE Budai Campus, 1118 Budapest, Villányi út 29-43. K épület

 

Program

9:00
10:00
Regisztráció
10:00
10:30
Megnyitó
Díszterem
  Köszöntő beszédek:
Prof. Gyuricza Csaba, Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem | rektor
Nyitrainé dr. Sárdy Diána Ágnes | Szőlészeti és Borászati Intézet | MATE | intézetigazgató
Frittmann János | Hegyközségek Nemzeti Tanácsa | elnök
Koch Csaba | Magyar Bor Akadémia | elnök
Tiffán Zsolt | Junibor | elnök
10:30
11:15
Life cycle assessment of viticulture
Prof. Christel Renaud-Gentié ǀ Groupe ESA Angers ǀ Franciaország
11:15
12:00
An innovative and sustainable method for protein stabilization of white wines
Arianna Ricci, PhD ǀ University of Bologna ǀ Olaszország
12:00
13:00
Ebédszünet
VinAgora terem
13:00
14:20
Előadások
Díszterem
13:00
13:20
Ellenállóképesség fokozásának lehetőségei a szőlőtermesztésben
Dr. Németh Krisztina ǀ Kecskeméti Kutatóállomás | Szőlészeti és Borászati Intézet | Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem ǀ tudományos tanácsadó
13:20
13:40
A földrajzi árujelzők és a fenntarthatóság összefüggései a szőlő- és bortermelésben
Dr. Sidlovits Diána ǀ Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ǀ Kertészeti csoportvezető
13:40
14:00
Az élesztőtörzsek kompetíciója a szőlőültetvénytől a borig
Prof. Dr. Sipiczki Mátyás ǀ Genetikai és Alkalmazott Mikrobiológiai Tanszék | Debreceni Egyetem ǀ professzor emeritus
14:00
14:20
A borászat fenntarthatóságának aktuális kérdései
Dr. Sólyom-Leskó Annamária ǀ Borászati Tanszék | Szőlészeti és Borászati Intézet | Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem ǀ egyetemi docens
14:20
14:40
Kávészünet
VinAgora terem
14:40
16:00
Kerekasztal beszélgetés
Díszterem
  A kerekasztal beszélgetés témája: Az ágazat lehetőségei és felelőssége a fenntarthatóság terén
Moderátor: Viniczai Sándor
Résztvevők: Frittmann János | Marek Balázs | Szendei Gergő | Sztanev Bertalan
16:00
18:00
"Csak természetesen"
Natúrborok kóstolója a Junibor szervezésében

 

 

Támogatók