V. OSzBK - Szőlészeti és Borászati Intézet
V. Országos Szőlész - Borász Konferencia
Országos Szőlész - Borász Konferencia
Utolsó frissítés: 2023 november 08.
V. Országos Szőlész - Borász Konferencia
Időpont: 2023. november 9.
Helyszín: MATE Budai Campus, 1118 Budapest, Villányi út 29-43. „K” épület
Program
8:00 - 9:00 Regisztráció
9:00 - 9:30 Megnyitó - Díszterem
Az V. Országos Szőlészeti és Borászati Konferencia hivatalos megnyitója
Köszöntő beszéd: Prof. Gyuricza Csaba, Nyitrainé dr. Sárdy Diána Ágnes,
Frittmann János, Koch Csaba, Tiffán Zsolt
9:30 - 10:30 Plenáris ülés - Díszterem
Előadó: Prof. Luigi Bavaresco (Catholic University of the Sacred Heart, Piacenza, Olaszország)
Cím: Wine and anti-alcohol lobby: how to cope with this threat
Előadó: Etienne Neethling (Groupe ESA, Angers, Franciaország)
Cím: Winegrower's perception and adaptation to climate change
10:30 - 11:00 Kávészünet - KLUB1-2-3
11:00 - 14:10 Előadások - Díszterem
Elnökség
Elnök: Prof. Bisztray György Dénes
Titkár: Taranyi Dóra
11:00 - 11:15 A szőlőtermesztés ökonómiája: kézimunkaerő ráfordítás
Előadó: Dr. Lukácsy György, MATE, Szőlészeti és Borászati Intézet
11:15 - 11:30 Bioprotekció a szőlőtermesztésben és a borászatban
Előadó: Prof. Sipiczki Mátyás, Debreceni Egyetem
11:30 - 11:50 Precíziós szőlészeti lehetőségek a drónok bevonásával
Előadók: Keczer Máté, ABZ Drone Kft., ügyvezető helyettes
Czemiczki István, Sauska Pincészet
11:50 - 12:05 A β-D-Glükán jelentősége a szőlészetben és a borászatban
Előadó: Antal Eszter, Diagnosticum
12:05 - 13:05 Ebédszünet (KLUB1-2-3)
Elnökség
Elnök: Prof. Kállay Miklós
Titkár: Taranyi Dóra
13:05 - 13:20 A szőlőültetvények átoltásának lehetséges szerepe a terroir formálásában
Előadó: Márkus Mónika
13:20 - 13:40 Az alkoholtartalom csökkentési lehetőségei az erjesztés során
Előadó: Nyitrainé Dr. Sárdy Diána Ágnes, MATE, Szőlészeti és Borászati Intézet
13:40 - 13:55 Digitális szüret - A Pellenc precíziós megoldásai
Előadó: Olajos Sándor – termékmenedzser, KITE Zrt. Kertészeti Üzletág
13:55 - 14:10 A bor élettani hatásai orvosi szempontból
Előadó: Dr. Varga Éva, Semmelweis Egyetem
14:10 - 14:30 Szünet
14:30 - 15:30 Kerekasztal beszélgetés - Díszterem
A kerekasztal beszélgetés témája: Borfogyasztási szokások változása
Moderátor: Viniczai Sándor
Résztvevők:
- Frittmann János, HNT elnöke
- Nyúlné Dr. Pühra Beáta, főborász, Nyakas Kft.
- Bárczi-Elek Ágnes, beszerzési igazgató, Müller Drogéria Magyarország
- Dr. Varga Zsuzsanna, MATE, Szőlészeti és Borászati Intézet
- Tiffán Zsolt, Junibor elnöke
15:30 - 18:00 Illatos Magyarország - Illatos fehérborok kóstolója
Regisztrációs díj: 25.000 forint + Áfa
A regisztráció határideje: 2023. november 2. (csütörtök)
A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!
REGISZTRÁCIÓS FELÜLET