Hírek

Tartalom listázó

Created on: 20. June 2024

A Master in Vine, Wine and Terroir Management képzés hallgatóinak látogatása a Szőlészeti és Borászati Intézetben

 


 

A Master in Vine, Wine and Terroir Management (Vintage International Master) szőlész-borász mesterképzés hallgatói a 2024 június 10 és 15. között megrendezett nyári tanulmányi szemle alkalmával látogatták meg a MATE Budai Campusát. A nemzetközi képzésben résztvevő Szőlészeti és Borászati Intézet szervezésében a hallgatók hazai borvidékek borászatait látogatták meg. A 22 fős csoportot Dr. Varga Zsuzsanna az Intézet igazgató helyettese fogadta és mutatta be a MATE szervezeti felépítését, a Budai Campust, valamint a Szőlészeti és Borászati Intézet oktatási és kutatási tevékenységét. Ezt követően az 5 napos szemlén a hallgatók a Tokaji, Egri, Szekszárdi, Kunsági és a Badacsonyi borvidékeken tettek látogatást.

A 2 éves képzésben a hallgatók a Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro (Vila Real, Portugália), az Università Cattolica del Sacro Cuore (Piacenza, Olaszország) valamint az École supérieure d'agricultures d'Angers (Anger, Franciaország) végzik tanulmányaikat, majd az utolsó félévben egy általuk választott országban készítik el a diplomadolgozatot.

A Szőlészeti és Borászati Intézet a program indulása óta alapító partnerként vesz részt a képzésben, valamint a hallgatók témavezetésében. Bővebb információ a képzésről: Master in Vine, Wine and Terroir Management (Vintage)