Nyitrainé dr. Sárdy Diána

Nyitrainé dr. Sárdy Diána_személyes lap

Utolsó frissítés: 2022 november 02.

SZAKMAI TAPASZTALAT

 

  • 2021-            intézetigazgató 
  • MATE Szőlészeti és Borászati Intézet
  • 2021-            Campus Főigazgató
    MATE Budai Campus 
  • 2020 - 2021  mb. Campus Főigazgató
    MATE Budai Campus 
  • 2020 - 2021  mb. intézetvezető
    SZIE Szőlészeti és Borászati Intézet 
  • 2018 - 2021  dékán
    Szent István Egyetem, Kertészettudományi Kar
  • 2017 - 2018  mb. dékán
    Szent István Egyetem, Kertészettudományi Kar
  • 2017-            Országos Borszakértő Bizottság elnöke
  • 2016-            tanszékvezető, egyetemi docens
    Szent István Egyetem, Borászati Tanszék
  • 2015-            tanszékvezető
    SZIE Kertészettudományi Kar, Borászati Tanszék
  • 2014-            egyetemi docens
    Budapesti Corvinus Egyetem Borászati Tanszék
  • 2010 - 2014  egyetemi adjunktus
    Budapesti Corvinus Egyetem Borászati Tanszék
  • 2008 - 2010  egyetemi tanársegéd
    Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karának a Borászati Tanszék
  • 2003 - 2008  tanszéki mérnök
    Budapesti Közigazgatási és Államigazgatási Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Borászati Tanszék


TANULMÁNYOK

 

  • 2005        PhD. tézisek védése, A bioborok összetételének vizsgálata címmel
  • 2005        PhD. szigorlat
  • 2003        EU pályázatíró képzésén való részvétel.
  • 2001        MÉTE különdíj: XV. Országos Tudományos Diákköri Konferencián, élelmiszertechnológia szekcióban: A bio- és hagyományos borok összehasonlítása kémiai, érzékszervi szempontból című dolgozattal.
  • 2000-2003    Élettudományi Doktori Iskola, nappali tagozatos PhD. hallgató, az Élelmiszertudományi Kar Borászati Tanszékén, aktív részvétel a Tanszék mindennapi munkájában: oktatás, kutatás, továbbá pályázati munkákban
  • 2000        I. helyezés: a MÉTE XIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencián, élelmiszerkémia szekcióban: A bio- és hagyományos borok összehasonlítása kémiai, érzékszervi szempontból című dolgozattal.
  • 2000        Okleveles élelmiszermérnök diploma megszerzése
  • 1999         Ausztria, szakmai gyakorlat Klosterneuburgban, a Bécsi Szőlészeti és Borászati intézetben
  • 1995-2000     Egyetemi tanulmányok a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Élelmiszertudományi Karán
  • 1993-1995    Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, felsőfokú áruforgalmi szakképesítés
  • 1989-1993    Kaffka Margit Gimnázium, Budapest, Gimnáziumi érettségi

 

OKTATÓ-KUTATÓ TEVÉKENYSÉG

 

Tudományos díjak, elismerések

  • 2001    MÉTE különdíj
    XV. Országos Tudományos Diákköri Konferencián, élelmiszertechnológia szekcióban: A bio- és hagyományos borok összehasonlítása kémiai, érzékszervi szempontból című dolgozattal.
  • 2000    I. helyezés
    a MÉTE XIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencián, élelmiszerkémia szekcióban: A bio- és hagyományos borok összehasonlítása kémiai, érzékszervi szempontból című dolgozattal.

 

Tanulmányutak, konferenciák

  • 2001. május 1-7.             Franciaországi, Olaszországi tanulmányút, a Magyar Borakadémia szervezésében
  • 2004. október 17-20.     5th Croatian Congress of Food technologists, biotechnologist, and Nutritionists, Horvátország, Opatija
  • 2004. április 26-28.        CEFood, Budapest
  • 2004. június 5.               Late- and post-harvest of grapes for wine production, Olaszország, Verona
  • 2008. április 24.             Multifunctional Agriculture, Hódmezővásárhely
  • 2014. november 9-16.   Argentina, Mendoza OIV. Konferencia
  • 2015. augusztus 18-29. Dél-Afrikai Köztársaság, Stellenbosch, Egyetem
  • 2017. november 26-30. Németország, Hochschule Geisenheim
  • 2019. november 26-30. Németország, Hochschule Geisenheim

 

Szerkesztőbizottsági tag: 

Meghívott szerkesztő:

 

Nyelvtudás

Anyanyelv: magyar

Egyéb nyelvek

  • 1999 német középfok “B”
  • 2003 német középfok “A”
  • 2003 angol alapfok “C”
  • 2011 angol középfok “B”
     

Nyitrainé dr. Sárdy Diána_személyes lap_képek

Utolsó frissítés: 2022 október 10.