Nyitrainé dr. Sárdy Diána - Szőlészeti és Borászati Intézet
Nyitrainé dr. Sárdy Diána
Nyitrainé dr. Sárdy Diána_személyes lap
Utolsó frissítés: 2022 november 02.
SZAKMAI TAPASZTALAT
- 2021- intézetigazgató
- MATE Szőlészeti és Borászati Intézet
- 2021- Campus Főigazgató
MATE Budai Campus - 2020 - 2021 mb. Campus Főigazgató
MATE Budai Campus - 2020 - 2021 mb. intézetvezető
SZIE Szőlészeti és Borászati Intézet - 2018 - 2021 dékán
Szent István Egyetem, Kertészettudományi Kar - 2017 - 2018 mb. dékán
Szent István Egyetem, Kertészettudományi Kar - 2017- Országos Borszakértő Bizottság elnöke
- 2016- tanszékvezető, egyetemi docens
Szent István Egyetem, Borászati Tanszék - 2015- tanszékvezető
SZIE Kertészettudományi Kar, Borászati Tanszék - 2014- egyetemi docens
Budapesti Corvinus Egyetem Borászati Tanszék - 2010 - 2014 egyetemi adjunktus
Budapesti Corvinus Egyetem Borászati Tanszék - 2008 - 2010 egyetemi tanársegéd
Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karának a Borászati Tanszék - 2003 - 2008 tanszéki mérnök
Budapesti Közigazgatási és Államigazgatási Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Borászati Tanszék
TANULMÁNYOK
- 2005 PhD. tézisek védése, A bioborok összetételének vizsgálata címmel
- 2005 PhD. szigorlat
- 2003 EU pályázatíró képzésén való részvétel.
- 2001 MÉTE különdíj: XV. Országos Tudományos Diákköri Konferencián, élelmiszertechnológia szekcióban: A bio- és hagyományos borok összehasonlítása kémiai, érzékszervi szempontból című dolgozattal.
- 2000-2003 Élettudományi Doktori Iskola, nappali tagozatos PhD. hallgató, az Élelmiszertudományi Kar Borászati Tanszékén, aktív részvétel a Tanszék mindennapi munkájában: oktatás, kutatás, továbbá pályázati munkákban
- 2000 I. helyezés: a MÉTE XIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencián, élelmiszerkémia szekcióban: A bio- és hagyományos borok összehasonlítása kémiai, érzékszervi szempontból című dolgozattal.
- 2000 Okleveles élelmiszermérnök diploma megszerzése
- 1999 Ausztria, szakmai gyakorlat Klosterneuburgban, a Bécsi Szőlészeti és Borászati intézetben
- 1995-2000 Egyetemi tanulmányok a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Élelmiszertudományi Karán
- 1993-1995 Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, felsőfokú áruforgalmi szakképesítés
- 1989-1993 Kaffka Margit Gimnázium, Budapest, Gimnáziumi érettségi
OKTATÓ-KUTATÓ TEVÉKENYSÉG
Tudományos díjak, elismerések
- 2001 MÉTE különdíj
XV. Országos Tudományos Diákköri Konferencián, élelmiszertechnológia szekcióban: A bio- és hagyományos borok összehasonlítása kémiai, érzékszervi szempontból című dolgozattal. - 2000 I. helyezés
a MÉTE XIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencián, élelmiszerkémia szekcióban: A bio- és hagyományos borok összehasonlítása kémiai, érzékszervi szempontból című dolgozattal.
Tanulmányutak, konferenciák
- 2001. május 1-7. Franciaországi, Olaszországi tanulmányút, a Magyar Borakadémia szervezésében
- 2004. október 17-20. 5th Croatian Congress of Food technologists, biotechnologist, and Nutritionists, Horvátország, Opatija
- 2004. április 26-28. CEFood, Budapest
- 2004. június 5. Late- and post-harvest of grapes for wine production, Olaszország, Verona
- 2008. április 24. Multifunctional Agriculture, Hódmezővásárhely
- 2014. november 9-16. Argentina, Mendoza OIV. Konferencia
- 2015. augusztus 18-29. Dél-Afrikai Köztársaság, Stellenbosch, Egyetem
- 2017. november 26-30. Németország, Hochschule Geisenheim
- 2019. november 26-30. Németország, Hochschule Geisenheim
Szerkesztőbizottsági tag:
- Borászati Füzetek
- Kertgazdaság
Meghívott szerkesztő:
Nyelvtudás
Anyanyelv: magyar
Egyéb nyelvek
- 1999 német középfok “B”
- 2003 német középfok “A”
- 2003 angol alapfok “C”
- 2011 angol középfok “B”
Nyitrainé dr. Sárdy Diána_személyes lap_képek
Utolsó frissítés: 2022 október 10.